News Universal News/Blog/News module

Το ΚΕΒΕ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της BPW Cyprus

Την στενή συνεργασία του ΚΕΒΕ με την BPW Cyprus ανέδειξε στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Όπως είπε, πάγια πεποίθηση του ΚΕΒΕ είναι πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Ως εκ τούτου σε συνεργασία με την ΚΟΓΕΕ στηρίζει και προωθεί συστηματικά την γυναικεία επιχειρηματικότητα με διάφορους τρόπους, όπως εξάλλου πράττει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ.Αγκαστινιώτης αναγνώρισε το γεγονός ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμα υπάρχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα για το ρόλο της γυναίκας καθώς και ανισότητα στις αμοιβές. Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι θα  συνεχίσει τη στενή του συνεργασία με τη ΚΟΓΕΕ και να στηρίζει κάθε νέα πρωτοβουλία και δράση της.

Τόνισε ακολούθως ότι έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδει το ΚΕΒΕ στα θέματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στα κέντρα λήψης αποφάσεων αποτελεί το γεγονός ότι αξιωματούχοι της BPW Cyprus αλλά και της κάθε τοπικής ΟΓΕΕ συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΕΒΕ και των Τοπικών Επιμελητηρίων συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση των θέσεων και της πολιτικής των Επιμελητηρίων. Παράλληλα δύο στελέχη του ΚΕΒΕ κατέχουν θέσεις στο συμβούλιο της ΚΟΓΕΕ και των τοπικών Οργανώσεων, κάτι το οποίο μας κάνει περιφανούς.

Καταλήγοντας, θα συνεχάρη το απερχόμενο συμβούλιο και ιδιαίτερα την κ. Μαίρη Παπαδοπούλου αλλά και όλα τα μέλη του συμβουλίου για το έργο που έχουν επιτελέσει. Απευθυνόμενος στο νέο συμβούλιο που θα εκλεγεί σήμερα, τόνισε ότι το ΚΕΒΕ είναι δίπλα του και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από μια κοινή ηγετική πορεία σε συνεργασία με φορείς και θεσμούς στον κοινό και αυτό στόχο.