News Universal News/Blog/News module

Ραλούκα Ιωάννα Μαν: Μία γυναίκα επιχειρηματίας πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της

«Τα πράγματα θα ήταν, σίγουρα, πολύ καλύτερα αν δεν υπήρχε η πανδημία. Έμαθα όμως ένα πράγμα τα τελευταία χρόνια: Να βλέπω τη θετική πλευρά σε ό,τι συμβαίνει, να αντλώ εμπειρίες και διδάγματα, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσω να προχωρήσω μπροστά και να πετύχω τους στόχους μου».
Το πιο πάνω μήνυμα στέλνει σε συνέντευξή της στο «Σ’ επαφή» το μέλος του ΟΓΕΕ Λευκωσίας και Ιδρύτρια/CEO της RSEVEN LTD, Ραλούκα Ιωάνα Μαν. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι μία γυναίκα επιχειρηματίας, πάνω απ’ όλα, πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στο εαυτό της.

Ως ιδρύτρια της RSEVEN, πόσο ικανοποιημένη είστε από την εξέλιξη της επιχείρησής σας μέχρι σήμερα;

Όταν έχεις πάθος και αγαπάς αυτό που κάνεις, σίγουρα θέλεις να προχωρήσεις και ο κόσμος να γνωρίζει τη δουλειά σου και τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Ο τελευταίος ενάμιση χρόνος ήταν πρωτόγνωρος. Με όλα όσα περάσαμε το τελευταίο διάστημα, υπό τις περιστάσεις αυτές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένη. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν υπήρχε η πανδημία. Έμαθα όμως ένα πράγμα τα τελευταία χρόνια: Να βλέπω τη θετική πλευρά σε ό,τι συμβαίνει, να αντλώ εμπειρίες και διδάγματα, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσω να προχωρήσω μπροστά και να πετύχω τους στόχους μου.

Και πρέπει επίσης να πω ότι οι συνθήκες της πανδημίας, πέρα από τα τόσα προβλήματα που προκάλεσαν, μας έμαθαν να προσαρμοζόμαστε γρήγορα και μας ώθησαν να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, γεγονός που πιστεύω ότι θα αποδειχθεί χρησιμότατο στα επόμενα χρόνια.

Ποιες υπηρεσίες παρέχει η RSEVEN και σε ποιες χώρες;

Η RSEVEN προσφέρει υπηρεσίες personal branding, branding, marketing, συνέδρια, trainings και workshops. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχει είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της RSEVEN είτε αυτοί είναι εταιρίες είτε φυσικά πρόσωπα. Η εταιρεία μας διατηρεί επιχειρηματικές συνεργασίες σε Αγγλία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κίνα, Ρουμανία και βεβαίως στην Κύπρο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν μια γυναίκα επιχειρηματία και πώς πρέπει να λειτουργεί για να επιτύχει η ίδια και η επιχείρησή της;

Το πιο σημαντικό; Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της! Είμαστε δυνατές και μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Χρειάζεται μόνο να το πιστέψουμε. Και βεβαίως, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι ίδιες οι γυναίκες να προωθούμε την ισότητα των φύλων στις καθημερινές επιχειρηματικές μας λειτουργίες. Λέγονται πάρα πολλά για την ισότητα των γυναικών, την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες και για το πόσο σημαντικό είναι να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται οι γυναίκες, στην πράξη όμως φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε στο ζήτημα αυτό.

Βαθιά μου πεποίθηση είναι επίσης ότι μια γυναίκα (όπως άλλωστε και κάθε άνδρας) πρέπει να λειτουργεί στο επιχειρηματικό πεδίο με ακεραιότητα και αρχές. Το δικό μου μότο: «Ότι χτίζεις να βασίζεται πάνω στις αρχές σου!» Και το πιο σημαντικό: Αγάπα αυτό που κάνεις. Και κάνε αυτό που σε κάνει εσένα χαρούμενη και ευτυχισμένη, όχι την κοινωνία ή κάποιον τρίτο.

Πώς αποφάσισες να ενταχθείς στην BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) και πώς σε βοήθησε ως επιχειρηματία;

Γνώριζα εδώ και χρόνια για το BPW International και έχω φίλες που είναι μέλη στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Παρακολουθούσα τις δραστηριότητες του BPW International, οι οποίες είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και αξιέπαινες. Χαίρομαι πολύ για την τιμή που μου έγινε να είμαι κι εγώ μέλος. Η ΚΟΓΕΕ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω εξαιρετικές και δυναμικές γυναίκες. Στην ΚΟΓΕΕ με εντυπωσίασε η οργάνωση, ο επαγγελματισμός, η καλοσύνη και η υποστήριξη.
Δυστυχώς, έγινα μέλος λίγο πριν από την πανδημία και στο διάστημα που ακολούθησε δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν όσες ωραίες εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες. Εύχομαι όμως στο επόμενο διάστημα να μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος προς όφελος των γυναικών της Κύπρου.