News Universal News/Blog/News module

BPW Cyprus: Υπόμνημα στην ΠτΒ για θέματα ίσης αμοιβής

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, είχε αντιπροσωπεία της BPW Cyprus (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών), κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκε υπόμνημα με την ευκαιρία της Ημέρας Ίσης Αμοιβής.

Συγκεκριμένα, η BPW Cyprus υπέβαλε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι παρόλο που υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο για θέματα ίσης αμοιβής, το χάσμα αμοιβών για εργασία ίσης αξίας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο παραμένει μεγάλο και ανέρχεται στο 11%. Περαιτέρω, η BPW Cyprus πρότεινε προώθηση συμπληρωματικής νομοθεσίας, η οποία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της ίσης Αμοιβής για Ίσης Αξίας Εργασία.

Η Πρόεδρος της Βουλής με τη σειρά της ευχαρίστησε την BPW Cyprus για το έργο της και τη συνεισφορά της στο ζήτημα της ίσης αμοιβής και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα θέματα ισότητας καθώς και τους τρόπους συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για κοινές δράσεις ενόψει της Ημέρας Ίσης Αμοιβής και γενικότερα στην προβολή καλών πρακτικών για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.