News Universal News/Blog/News module

Συμμετοχή BPW Cyprus στο Committed Allies… Inclusive Workplaces

Η BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ)  εταίρος, στο Πρόγραμμα “Committed Allies – Inclusive Workshops” Προγράμματα RESTART 2016 – 2020 του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για Κοινωνική Καινοτομία και συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυπριακή Δημοκρατία

Άλλοι Εταίροι: • Τμήμα ΔΕΔΔ - Πανεπιστήμιο Κύπρου • Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων - Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων • Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού • ACCEPT ΛΟΑΤΙ Κύπρο

Σκοπός η καλλιέργεια ενός νέου ήθους στους οργανισμούς στην Κύπρο που να σέβεται και να υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και να αναπτύσσει ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και να αναιρεί τη διαφορά (Otherness)

Στόχος η ενίσχυση της (κοινωνικής) εργασιακής συμπερίληψης μέσω της δημιουργίας συμμάχων στον εργασιακό χώρο και η  αύξηση  ενημέρωσης ανάμεσα σε ανώτερα διευθυντικά στελέχη οργανισμών στην Κύπρο σχετικά με τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα ΛΟΑ άτομα στην καριέρα και στην καθημερινή εργασιακή τους ζωή.

Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε εργαζόμενους  σε περίπου 150 οργανισμούς και διενεργήθηκαν 60  συνεντεύξεις  με ΛΟΑ άτομα και γυναίκες σε θέσεις λήψης αποφάσεων για να διαπιστωθούν οι προκλήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα.

Εκπαιδεύτηκαν  άτομα και οργανισμοί σε βασικές ικανότητες για το πώς να γίνουν ενεργοί σύμμαχοι για αυτές τις ομάδες και να υποστηρίξουν δράσεις συμμαχίας μέσα στους οργανισμούς.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την τελική εκδήλωση με panel discussion. Την BPW εκπροσώπησε η κ. Ρίτα Κότσαπα, Μέλος του ΔΣ/Πρόεδρος για την Θέση της Γυναίκας.