News Universal News/Blog/News module

BPW International Women's Debate - Open

Πολύτιμες παρουσιάσεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2022, σε αγγλόφωνους μαθητές στη Σαγκάη, οι Francesca Burrack (Πρόεδρος Emerita, NFBPWC-NYC) και Λένα Νικολάου (πρώην Πρόεδρος της ΟΓΕΕ Λάρνακας - Αμμοχώστου), στο πλαίσιο του BPW International Women's Debate-Open.

Με τίτλο «Five Tips to Help you Find your Future Career» οι παρουσιάσεις είχαν στόχο όχι μόνο την πραγματοποίηση υψηλού επιπέδου συζήτησης με κριτές παγκόσμιας κλάσης, αλλά και την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της συζήτησης και της μάθησης.

Η BPW International (Διεθνής Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών) αποτελεί ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο γυναικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών από 100 χώρες σε 5 ηπείρους, με συμβουλευτικό καθεστώς στο ECOSOC/Ηνωμένα Έθνη, που ιδρύθηκε το 1930.

Η BPW συγκαταλέγεται στις πρώτες αναγνωρισμένες ΜΚΟ του ΟΗΕ, που επικεντρώνονται σε θέματα ισότητας των φύλων.

Η BPW International αναπτύσσει τις επαγγελματικές, ηγετικές και επιχειρηματικές προοπτικές των γυναικών σε όλα τα επίπεδα μέσω καθοδήγησης, δικτύωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και προγράμματα κι έργα οικονομικής ενδυνάμωσης σε όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο τουρνουά ήταν ελεύθερη, για να διευκολύνει την προσβασιμότητα σε όλους. Η εμπειρία αφορούσε στην ανταγωνιστικότητα, στην ανταλλαγή και στην κατανόηση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου δόθηκαν σεμινάρια και ομαδικές δραστηριότητες με inspirational γυναίκες, που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς και με διαφορετικό υπόβαθρο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν υπό συζήτηση ήταν τα εξής:

1. Η πανδημία Covid-19, η υγεία και η οικονομική επίδρασή της στις γυναίκες και τα κορίτσια, με ομιλήτρια τη δρα Luisa Monini, Πρόεδρο ειδικής ομάδας του Covid-19 από την Ιταλία και τη δρα Catherine Bosshart-Pfluger, Πρόεδρο της BPW International 2021-2024.

2. Η καριέρα και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων του ατόμου, με ομιλήτριες τις Francesca Burack, Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Ανάπτυξης, Κατάρτισης και Απασχόλησης από τις ΗΠΑ και Λένα Νικολάου, πρώην Πρόεδρο της ΟΓΕΕ Λάρνακας-Αμμοχώστου, μέλος του careers -Net-CEDEFOP, πρώην επικεφαλής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Κύπρου.

3. Η μετανάστευση με ομιλήτρια την Kathy Kelly, Αντιπρόεδρο της NFBPWC

Στο τέλος κάθε παρουσίασης δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, στους οποίους δόθηκαν σαφείς και κατανοητές απαντήσεις για όλα τα υπό συζήτηση θέματα.