News Universal News/Blog/News module

H Άννα Στυλιανού μάς οδηγεί στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης

«Η πείρα μου στην διοίκηση, το πάθος μου για δημιουργία και η αγάπη μου για τον άνθρωπο είναι αυτά που μου δίνουν την δύναμη να προχωρώ». Με αυτά τα λόγια η Άννα Στυλιανού ενθαρρύνει τις γυναίκες της Κύπρου να εξελιχθούν μέσα από ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και πίστης στον εαυτό τους. Το μέλος BPW Λάρνακας μάς εξηγεί ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια νέα γυναίκα που θέλει να εξισορροπήσει την μητρότητα και την καριέρα τονίζοντας την σημασία που έχει να σκέφτεται θετικά, να κατηγοριοποιεί τον χρόνο της και να μάθει να λέει «όχι».

Εδώ και 23 χρόνια ασχολείστε με την εισαγωγή και εμπορεία λουλουδιών και διακοσμητικών ειδών. Όπως μας είπατε, το πάθος σας για δημιουργία σας βοήθησαν να διαχειρίζεστε προβλήματα σε πολύ δύσκολες περιόδους κρίσης με ηρεμία και σοβαρότητα.

Πράγματι και ιδιαίτερα στο χονδρικό εμπόριο που είναι ένας δύσκολος κλάδος εργασίας για μια γυναίκα. Χρειάζεται να παίρνει ρίσκο, εγκυμονεί κινδύνους και προκαλεί άγχος, ειδικά στις περιόδους που βρισκόμαστε σήμερα. Η πείρα μου στην διοίκηση, το πάθος μου για δημιουργία και η αγάπη μου για τον άνθρωπο είναι αυτά που μου δίνουν την δύναμη να προχωρώ. Δούλεψα σκληρά, θυσίασα πολλά όμως ποτέ δεν δείλιασα. Παρόλο που πολλές φορές μια γυναίκα χρειάζεται να αγωνιστεί πολύ πιο σκληρά για να καταξιωθεί στον χώρο της πιστεύω ότι οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν .

Είστε πιστοποιημένη Life Coach και σίγουρα έχετε συχνή επαφή με τους ανθρώπους που αναζητούν την ευτυχία και τρόπους αυτοβελτίωσης. Ποιες είναι δύο από τις βασικές συμβουλές που τους δίνετε;

Ως πιστοποιημένη Life Coach θα ήθελα να πω ότι η προσωπική μας εξέλιξη είναι το Α και το Ω. Μέσα από αυτό το ταξίδι αυτοβελτίωσης ο άνθρωπος μπορεί να βρει την ευτυχία του και να ανακαλύψει τι πραγματικά θέλει στη ζωή του. Σημαντικό για μένα είναι να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας . Να τον νοιαζόμαστε και να του αφιερώνουμε χρόνο. Συχνά, οι άνθρωποι και ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες καλούμαστε καθημερινά να παίξουμε διάφορους ρόλους, αφήνουμε  πίσω τον εαυτό μας και ζούμε μία ζωή γεμάτη για τους άλλους.  Το δεύτερο και πολύ δυνατό στοιχείο που θα ήθελα να δώσω σαν συμβουλή είναι να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν, τα λάθη, τις πεποιθήσεις  με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει και να ζήσουμε την ζωή που μας αξίζει στο τώρα, απολαμβάνοντας την κάθε μας στιγμή.

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι ιδιαίτερα σύνθετος. Ποια προβλήματα βλέπετε ότι έχουν συνήθως και πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις;

Η γυναίκα σήμερα όπως έχω πει και πιο πάνω με τους πολλαπλούς της ρόλους δοκιμάζεται καθημερινά. Ομολογουμένως είναι τεράστιο το φορτίο που έχει δεχτεί γιατί πρέπει να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις που χρειάζονται δύναμη ψυχής.  Θα έλεγα ότι για να το πετύχει καλό είναι  να σκέφτεται θετικά ,  να έχει αυτοπεποίθηση, να βάζει τα όρια της, να κατηγοριοποιεί τον χρόνο της και να μάθει να λέει όχι εκεί που χρειάζεται χωρίς να φοβάται ότι θα κριθεί !

Ως μητέρα τριών παιδιών ποιες πιστεύετε είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια νέα γυναίκα που θέλει να εξισορροπήσει την μητρότητα με την καριέρα, στην Κύπρο;

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια νέα γυναίκα που θέλει να εξισορροπήσει την μητρότητα και την καριέρα πιστεύω είναι η ανάγκη της να διασφαλίζει ποιοτική φροντίδα για τα παιδιά της όταν δεν μπορεί να έχει ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας .

Είστε μέλος της BPW. Τι είναι αυτό που σας προσφέρει επαγγελματικά και γιατί αξίζει να εγγραφούν και νέα μέλη;

Η BPW  είναι μια ομάδα γυναικών που προσφέρει στήριξη , ενδυνάμωση και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γυναικών ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες. Η κεντρική ιδέα και το όραμα της με αντιπροσωπεύουν έτσι θεώρησα σημαντικό να συνεισφέρω και εγώ στο πολύτιμο της έργο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον οικείο με γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες , ψάχνοντας καινούργιες ιδέες και λύσεις για ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας . Σε γυναίκες που ίσως να σκέφτονται να εγγραφούν σαν νέα μέλη θα έλεγα ότι μαζί δημιουργούμε αξία και μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε πιο πολλά. Όλα μπορούν να αλλάξουν  όταν εμείς θελήσουμε να αλλάξουμε!