News Universal News/Blog/News module

25 χρόνια BPW Cyprus: Η χθεσινή εμπειρία είναι η επιτυχία του αύριο

Ορόσημο απετέλεσε το 2021 για την BPW Cyprus, η οποία συμπλήρωσε 25 χρόνια δυναμικής πορείας στα κυπριακά δρώμενα, στηρίζοντας μεταξύ άλλων τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τα δικαιώματα της γυναίκας για ίσες ευκαιρίες και αμοιβή. Η BPW Cyprus γιόρτασε τα 25 χρόνια ενεργού δράσης με τη διεξαγωγή Gala Dinner στο Τhe Royal Hall, με την ολοκλήρωση των εργασιών του 4ου BPW Mediterranean Symposium.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της BPW Cyprus, Μαίρη Παπαδοπούλου, τόνισε πως το 4ο Μεσογειακό Συμπόσιο BPW ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι συμμετέχοντες αποκόμισαν σημαντικά οφέλη και θα επιστρέψουν στις χώρες τους με πλούσιες «αποσκευές», ενώ οι εργασίες της διοργάνωσης αποτελούν φάρο για έμπνευση και επιθυμία υλοποίησης των όσων έχουν καταγραφεί στα συμπεράσματα.

Και πρόσθεσε: «Απόψε γιορτάζουμε την 25η επέτειο της BPW Cyprus. Συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο και μια σημαντική ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και αν ενεργήσαμε με σύνεση. Να αναγνωρίσουμε τα λάθη και να μάθουμε από αυτά. Να αναλάβουμε την ευθύνη των αποφάσεων και των ενεργειών μας, καθώς παραδίδουμε τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά».

Σημείωσε, επίσης, πως «κοιτάζοντας μπροστά, βλέπουμε τα βουνά που πρέπει ακόμα να ανεβούμε. Γνωρίζουμε ότι η χθεσινή εμπειρία είναι η επιτυχία του αύριο και η εμπειρία είναι αυτό που μας επιτρέπει να συλλάβουμε και να αναπτύξουμε ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα όχι ως εμπόδια, αλλά ως κατευθυντήριες γραμμές και μετατρέποντας κάθε αγώνα σε δύναμη. Ενεργώντας σήμερα, μπορούμε να αλλάξουμε αύριο. Εναπόκειται σ’ εμάς να διαμορφώσουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Και αυτό είναι το BPW. Δεν θα σταματήσουμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την ισορροπία και την ισότητα των φύλων».

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως η BPW Cyprus ιδρύθηκε το 1996 με διαχρονικές αξίες την αριστεία, την αξιοκρατία, την αποφασιστικότητα, την ισορροπία, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα, οι οποίες θα είναι πάντα πυξίδα, πηγή δύναμης και έμπνευσης για τα υφιστάμενα μέλη καθώς και για τις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η επέτειο της BPW Cyprus τιμήθηκαν οι προηγούμενες Πρόεδροι της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε η πρώτη Πρόεδρος, η αείμνηστη Κλαίρη Αγγελίδου και οι προηγούμενοι Πρόεδροι, Ανδρούλλα Βασιλείου, Άρτεμις Τουμαζή, Έλενα Τάνου, Αλεξάνδρα Γαλανού και Κικούλα Κότσαπα.