News Universal News/Blog/News module

Χαιρετισμός από τη νέα Πρόεδρο

Τη μεγάλη της χαρά και την αίσθηση ευθύνης για την ανάληψη της Προεδρίας της BPW Cyprus για την τριετία 2022-2025 εκφράζει η Τάσια Γιανναρά. Ακολουθεί ο χαιρετισμός της προς την BPW Cyprus και τις γυναίκες της Κύπρου, ευρύτερα.

«Σας καλωσορίζω στην BPW Cyprus.

Δεν είναι εύκολο να αλλάξει μια πατριαρχική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια. Κι όμως αγαπητές φίλες και φίλοι, θεωρώ πως το έχουμε πετύχει σε ένα τεράστιο βαθμό. Η αρχή έγινε και προχωρούμε με γεωμετρική πρόοδο, φτάνει να πιστέψουμε ότι μπορούμε.
Οι γυναίκες όλη της γης μπορούν. Οι γυναίκες της Κύπρου μπορούν. Η κάθε μια από εμάς μπορεί να διεκδικήσει τα θέλω της και  να εκφράσει  τα μπορώ της. Μαζί μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε το αποτέλεσμα μας:
Για την ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, για ισότητα ευκαιριών, για εξάλειψη στερεοτύπων και προκαταλήψεων, για όλα εκείνα που κρατούν τη γυναίκα στο περιθώριο.

Παρατηρούμε συχνά ότι η κοινωνία είναι πολύ επιβαρυντική για κάποιες γυναίκες. Είναι γεγονός ότι γυναίκες που ξεχωρίζουν δεν συγκεντρώνουν μόνον τη μήνιν ή το φθόνο των ανδρών, αλλά ενίοτε και των ίδιων των γυναικών. Και κάπου εδώ έρχεται να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο η BPW Cyprus. Ιδρυμένη με βάση διαχρονικές αξίες όπως: την Υπεροχή, το Προτέρημα, την Αποφασιστικότητα, την Επιμονή και την Ακεραιότητα.

Είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε, να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες.

Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε να αποτελούμε την αδύναμη πλευρά, να ανακαλύψουμε τη δύναμη μέσα μας, να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε τις δυνατότητες της κάθε μιας, να απαλείψουμε τις ανισορροπίες μεταξύ φύλων και τις διακρίσεις που καθορίζουν το κόσμο μας ακόμα και σήμερα.

Τι πρέπει να αλλάξει όμως;
Εμείς ίσως;… ο τρόπος που σκεφτόμαστε κι ενεργούμε; Στην πορεία μας εφόσον θέλουμε να ορίζουμε τη ζωή μας πρέπει να καταρρίπτουμε τα εμπόδια υπαρκτά ή ψυχολογικά. Η ζωή μας είναι οι επιλογές μας κι εμείς αποφασίζουμε τι θα βλέπουμε μπροστά μας. Εμπόδια; Ή προκλήσεις;
Έχει να κάνει με το πως μπαίνεις σε ένα meeting room. Μπαίνεις σαν γυναίκα ή σαν επαγγελματίας;
Το φύλο δεν έχει καμιά σχέση αυτό που μετρά είναι οι ικανότητες και το ταλέντο σου.

Σήμερα στις τάξεις της BPW Cyprus άλλα και γενικά στον κυπριακό επαγγελματικό στίβο έχουμε μεταξύ μας πολλές γυναίκες λαμπρά πρότυπα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι η επαγγελματική πορεία δεν καθορίζεται από το φύλο, αλλά από την ευφυία, τις ικανότητες, τις γνώσεις και τα ταλέντα. Η γυναίκα είναι εδώ και μπορεί. Και το έχει αποδείξει.

Καθημερινά ως σούπερ γούμαν μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ εργασίας, οικογένειας, παιδιών, κοινωνικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Και για αυτό πρέπει να έχει δυνατό σύστημα υποστήριξης. Δεν πρέπει να επιφορτίζεται όλους τους ρόλους χωρίς την υποστήριξη του συντρόφου της, της οικογένειας της, των συναδέλφων, του εργοδότη της, της πολιτείας.

Εδώ είναι και ο δικός μας ρόλος να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες αυτές, να τις βοηθήσουμε να έχουν φωνή, να ζητήσουν βοήθεια, συνεργασία, καταμερισμό εργασίας και τις ίδιες ευκαιρίες.

Αυτό θα γίνει με το networking μας, με εκστρατείες εκπαίδευσης,  ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, με mentoring programs…..μέσα από ενέργειες για ψήφιση νομοσχεδίων, εφαρμογή νόμων και κανονισμών που βρίσκονται μέσα στα συρτάρια!

Θέλουμε να σας φέρουμε πιο κοντά, πολλές περισσότερες γυναίκες ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα μηνύματα και το έργο μας. Θέλουμε να φέρουμε κοντά μας πολλούς περισσότερους άντρες. Γιατί αυτό δεν είναι ένας πόλεμος γυναίκες εναντίων αντρών ή αντίστροφα.

Είναι μια προσπάθεια γυναικών και ανδρών για μια ισορροπημένη και δίκαια κοινωνία όπου όλοι θα απολαμβάνουμε ένα καλύτερο αύριο!

Είναι μια συμμαχία που μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!!!!

Είναι με μεγάλη χαρά και αίσθηση ευθύνης που έχω αναλάβει την προεδρία της BPW Cyprus για την τριετία 2022-2025. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου αλλά και σε όλο το νέο συμβούλιο.
Αυτή η μεγάλη αλλά ταυτόχρονα τιμητική πρόσκληση -πρόκληση είναι συλλογική. Και για αυτό χαίρομαι που στο νέο συμβούλιο έχω μαζί μου όλες αυτές τις δυναμικές και αποτελεσματικές γυναίκες , έχουμε τις τοπικές ΟΓΕΕΕ, BPW Young, BPW ESC καθώς και όλα τα μέλη της BPW Cyprus.

Εύχομαι όταν σε 3 χρόνια θα παρουσιάσουμε το δικό μας απολογισμό, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το έργο και τα επιτεύγματα του απερχόμενου συμβουλίου. Δύσκολο το στοίχημα μας... αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Θα είναι μεγάλη μας τιμή να γίνεις και εσύ μέλος της προσπάθειας.

Ευχαριστώ,

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου
Πρόεδρος BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ)»