News Universal News/Blog/News module

Μ. Τσιακκής: Οι γυναίκες θα φέρουν την αλλαγή

Την πεποίθηση πως η γυναικεία φύση εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ευκαιριών που προέκυψαν μέσα στην πανδημία καθώς και το ότι οι γυναίκες αποτελούν τις δυνάμεις που θα επιφέρουν την απαιτούμενη αλλαγή, εξέφρασε ενώπιον του 4ου BPW Mediterranean Symposium 2021 ο Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Μάριος Τσιακκής.

Στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε το γεγονός ότι η BPW Cyprus συνδέεται με το KEBE, με την Πρόεδρό της Μαίρη Παπαδοπούλου να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, ενώ εκπρόσωποι των τοπικών οργανισμών της BPW Cyprus συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των τοπικών Επιμελητηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η BPW Cyprus συνιστά τον βραχίονα του Επιμελητηρίου, που ασχολείται με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς και όλα τα άλλα συναφή θέματα, όπως η ισότητα των φύλων και η ίση αμοιβή».

Ο κ. Τσιακκής τόνισε πως η πανδημία ανοίγει νέα μονοπάτια και δημιουργεί νέες προκλήσεις, με τις γυναίκες εκ φύσεως να έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αποτελέσουν τις δυνάμεις που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην αλλαγή: «Ένα νέο οικονομικό μοντέλο είναι στα σκαριά. Καθοδηγείται από το Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης της Κυπριακής Κυβέρνησης και δίνει ώθηση στις γυναίκες να γίνουν ο πρόδρομος αυτής της αλλαγής».

Το ΚΕΒΕ, πρόσθεσε, πιστεύει ακράδαντα στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς επιφέρει αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας και της οικονομικής αδράνειας, φέρνει νέες ιδέες και καινοτομία, καταπολεμά τα στερεότυπα των φύλων και εισάγει μια απαράμιλλη επιχειρηματική κουλτούρα, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Ωστόσο, σημείωσε, «υπάρχει αρκετός δρόμος να διανύσουμε, για να επιτύχουμε την ίση εκπροσώπηση των γυναικών στην επιχειρηματική κοινότητα και όλες οι πρωτοβουλίες που μας φέρνουν πιο κοντά σε αυτό τον στόχο, πρέπει να επαινεθούν και να υποστηριχθούν».

Ο ΓΓ του ΚΕΒΕ συνεχάρη την BPW Cyprus για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του BPW Mediterranean Symposium, υπογραμμίζοντας πως μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες δίδεται σημαντική προβολή στη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περιοχή και τονώνει την οικονομική δραστηριότητα, την ενδυνάμωση, την έμπνευση, την ενθάρρυνση, τη συνεργασία και την πρόοδο, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την περιοχή.