News Universal News/Blog/News module

Στον Δρόμο για την Ισότητα

Υπόμνημα με το σύνθημα "Στον Δρόμο για την Ισότητα” παραδόθηκε στους τέσσερεις δημάρχους της Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, εκ μέρους 11 γυναικείων Οργανώσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Στο Δημαρχείο Δερύνειας Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος κ. Άντρος Καραγιάννης υποδέχτηκαν θερμά τις εκπροσώπους. Ο κ.Καραγιάννης στο χαιρετισμό του τόνισε πως την γυναίκα πρέπει να τιμάται καθημερινά και όχι μόνον μία φορά τον χρόνο. Ευχήθηκε σύντομα να ξεφύγουμε από τις διακρίσεις της ανδροκρατούμενης κοινωνίας εις βάρος της γυναίκας και να τερματιστούν τα περιστατικά έκφυλης βίας εναντίον γυναικών. Μίλησε επίσης για την κοινωνική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στους μισθούς και την ανάγκη για ίσης αξίας εργασία. Σε όλες τις εκπροσώπους προσφέρθηκε από ένα λουλούδι.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και προσωπικό του Δήμο Παραλιμνίου, εκ των οποίων οι πλειοψηφία γυναίκες, επεφύλαξαν, επίσης, θερμή υποδοχή στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου. Ο κύριος Πυρίλλης αφού έκανε το καλωσόρισμα, ανέφερε ότι στο Δημαρχείο Παραλιμνίου εφαρμόζεται η Ισότητα των δύο Φύλων σε ό,τι αφορά θέματα καθηκόντων και μισθοδοσίας. Ευχήθηκε το 2022 να μειώσει ακόμα περισσότερο την ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Χαιρέτισε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύουν στην πλήρη Ισότητα και έθιξε την μειωμένη παρουσία των Γυναικών στην Πολιτική ζωή του τόπου μας. Τόνισε, πως εμείς οι ίδιες οι γυναίκες πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη παρουσία στα ψηφοδέλτια και στον πολιτικό τομέα αγωνιζόμενες μέσα από την κοινωνία και την ίδια την Δημοκρατία. Αποχωρώντας προσφέρθηκαν λουλούδια.

Ακολούθησε παράδοση του Υπομνήματος στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας. Το Υπόμνημα παρέλαβε εκ μέρους του Δημάρχου, ο Δημοτικός Γραμματέας κ.Φώτος Κίκιλλος. Ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις και τα αιτήματά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέτου. Εξέφρασε την στήριξη του Δήμου στη προσπάθεια των γυναικείων οργανώσεων και των αγώνων που διεξάγουν για πλήρη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κατά την αποχώρηση προσφέρθηκαν και πάλι λουλούδια.

Τέλος, παράδοση του Υπομνήματος επιδόθηκε  στο Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γιώργο Τάκκα ο οποίος υποδέχθηκε τις φιλοξενούμενες στο γραφείο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραλαμβάνοντας το Υπόμνημα, εξέφρασε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας και τη δική του, στα δίκαια αιτήματα των γυναικών. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα και θέματα που αφορούν στις γυναίκες.

Οι γυναικείες Οργανώσεις που πήραν μέρος στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθες: Κ.Ο.Γ.Ε.Ε,  Π.Ο.Γ.Ο,  Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ,  Γ.Ο.ΔΗ.Κ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία, ΓΥ.ΚΟ,  ΠΕΟ,  ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Δ.Ε.Ο.Κ, ΣΠΑΒΟ.