News Universal News/Blog/News module

Μήνυμα στήριξης στην Ομοσπονδία από την Υπουργό Δικαιοσύνης

Σε χαιρετισμό της κατά τη Γενική Συνέλευση της BPW Cyprus, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου εξέφρασε την ιδιαίτερη της χαρά έχοντας η ίδια  υπηρετήσει από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΟΓΕΕ Κερύνειας -Λευκωσίας.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η κ.Δράκου είπε πως η Ομοσπονδία προχώρησε σε ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις που αναλαμβάνουν στον τομέα προώθησης της ισότητας μεταξύ των φύλων στον τομέα της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Παρατήρησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνεχή εδραίωση της Οργάνωσης στην κυπριακή κοινωνία που «οφείλεται στις συστηματικές και στοχευμένες ενέργειες σας, ώστε να αναδείξετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα». Ταυτόχρονα, είπε, «αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες για ενθάρρυνση και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, για ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων, καθώς και για διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τη γυναίκα και την οικογένεια».

Όσο για τον ρόλο της Πολιτείας, η Υπουργός είπε πως τα τελευταία χρόνια, ως Κυβέρνηση, «προσδίδουμε τεράστια σημασία στα ζητήματα προώθησης της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στη χάραξη και εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών ισότητας. Ο δυναμισμός που διακρίνει τις γυναίκες, τους επιτρέπει να υπηρετούν με επιτυχία τους πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν». είπε.

Σεβασμός που οδήγησε τον Πρόεδρο  στον σχηματισμό της Κυβέρνησής και της πρώτης αλλά ιδιαίτερα της δεύτερης, να αξιοποιήσει σε καίρια πόστα και θέσεις ευθύνης σημαντικό αριθμό γυναικών, μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφού παρουσίασε αναλυτικά τις πολιτικές και δράσεις της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε τη θέση ότι οι γυναίκες έχουν να προσφέρετε πολλά, όχι μόνο στον επιχειρηματικό χώρο αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.