News Universal News/Blog/News module

Ετήσια Γενική και Καταστατική Συνέλευση Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, η Ετήσια Γενική και Καταστατική Συνέλευση του ΟΓΕΕ Ελεύθερης Αμμοχώστου. Η Συνέλευση άρχισε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο της BPW κ. Μαίρη Παπαδοπούλου. Ακολούθησε η Καταστατική Συνέλευση του Οργανισμού την οποία απασχόλησε η αλλαγή των άρθρων 4.1.2 του Καταστατικού μετά από οδηγίες που δόθηκαν από τον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων. Πριν την έγκριση των αλλαγών των άρθρων 4.1.2 η οποία ήταν ομόφωνη, η απερχόμενη πρόεδρος, κ. Μαρία Μηλιώτου, ανέφερε πως κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού αποφασίστηκε ομόφωνα η αλλαγή της ονομασίας του Οργανισμού από ΟΓΕΕ Ελεύθερης Αμμοχώστου σε ΟΓΕΕ Αμμοχώστου. «Είχαμε χρέος να κάνουμε αυτή την αλλαγή προς την κατεχόμενη Πόλη μας την Αμμόχωστο, για συντήρηση της ιστορικής μας μνήμης αλλά και για να κρατήσουμε άσβεστη την φλόγα της επιστροφής», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μηλιώτου, εξηγώντας, ότι η αλλαγή έγινε και για πολιτικούς λόγους. Το λεκτικό των τροποποιήσεων των άρθρων  συμφωνήθηκε μετά από φιλότιμες, συνεχείς και αλλεπάλληλες προσπάθειες της Προέδρου της BPW κ. Μαίρης Παπαδοπούλου και της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας  κ. Στέλλας Καμμίτση με την υπεύθυνη Εφόρου Σωματείων και Ιδρυμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνέχεια, έγινε απολογισμός της τριετίας από την απερχόμενη πρόεδρο. Η κ. Μηλιώτου ανέφερε πως η περίοδος των τελευταίων δύο χρόνων της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για την δράση του Διοικητικού Συμβουλίου και δημιούργησαν επίσης μια επιπρόσθετη δυσκολία στην προώθηση επίτευξης των στόχων του Οργανισμού.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις εκδηλώσεις που έγιναν και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμβολή τους στη δράση του Οργανισμού και την αγαστή συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε στην Πρόεδρο Μαίρη Παπαδοπούλου στην Στέλλα Καμμίτση και στην Μαριάννα Βραχίμη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους. Ακολούθησε παρουσίαση της ταμιακής έκθεσης από την ταμία κ. Ελένη Μαρκάτζη.

Μετά την έγκριση του απολογισμού και της ταμιακής έκθεσης, ορίστηκε 3μελής εφορευτική επιτροπή η οποία ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες οι οποίες υποβλήθηκαν για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Πρόεδρος: Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, πρώτη Αντιπρόεδρος, Χριστίνα Αρχοντούς, δεύτερη Αντιπρόεδρος Σκεύη Κυριάκου, Γραμματέας, Χριστίνα Χατζησωτηρίου, Ταμίας, Μαρία Χατζηχρίστου Μολέσκη και μέλη οι Πάολα Σάββα, Μιράντα Τριγγή, Χρύσω Κουμπάρου και Κατίνα Ζάουρα. Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν και σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην διαδικτυακή Ετήσια Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Οργανισμού.