News Universal News/Blog/News module

Πρόεδρος BPW Cyprus President: Θερμές ευχαριστίες για τη συμμετοχή στο 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο

Αγαπητές συμμετέχουσες και αγαπητοί συμμετέχοντες στο 6ο BPW Cyprus Μεσογειακό Συμπόσιο,

Καθώς πέφτει η αυλαία στο Συμπόσιό μας, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρηνή μου εκτίμηση προς κάθε έναν και κάθε μία από εσάς για την ανεκτίμητη συνεισφορά σας στην επιτυχία του. Η ενεργός συμμετοχή σας, οι απόψεις σας και ο ενθουσιασμός σας άφησαν ανεξίτηλη σφραγίδα σε αυτές τις δύο εξαιρετικές ημέρες.

Θερμές ευχαριστίες προς την κυρία Φιλίππα Καρσέρα Χριστοδουλίδη για την δυναμική της ομιλία,  όχι μόνο υπό την ιδιότητά της ως Πρώτη Κυρία αλλά και ως έμπειρη διπλωμάτις και αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα. Η Larisa Miller και ο Μιχαήλ Τυρίμος, με τις εμψυχωτικές τους ομιλίες,  διέγειραν τα μυαλά και τις καρδιές μας, αφήνοντάς μας γεμάτες έμπνευση και κίνητρο.

Ιδιαίτερες ευψαριστίες στη Nelline Basile για τη διαφωτιστική εισαγωγή της σχετικά με την διδυματοποίηση του BPW Κερύνειας με το BPW Gravina Puglia (Ιταλία). Η εορταστική εκδήλωση, υπό την καθοδήγηση των αδελφών μας από την Puglia, ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η σύνδεση μεταξύ των κοινοτήτων μας.

Τις εργασίες του Σαββάτου τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αξιότιμου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, της Περιφερειακής Συντονίστριας του BPW Europe, κας Anu Viks, της Προέδρου του Επιμελητηρίου Αθηνών, κας Σοφίας Κουνενάκη-Εφραιμογλου, του Προέδρου του OEB, κ. Αντώνη Αντωνίου, του Γενικού Γραμματέα του ΚΕΒΕ, κ. Μάριου Τσιακκή και της Προεδρεύουσας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αξιότιμης κ. Άννιτας Δημητρίου, που συμμετείχε ενεργά μέσω βίντεο.

Οι εναρκτήριες επισημάνσεις της Larisa Miller έθεσαν το πλαίσιο για συζητήσεις και παρεμβάσεις που προκάλεσαν προβληματισμό. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς στους ομιλητές και ομιλήτριες που συμμετείχαν στα πάνελ συζήτησης των εξειδικευμένων θεμάτων του Συμποσίου. 

Ξεχωριστή αναγνώριση δίνεται στην κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, για τη δυναμική συμμετοχή της στη συζήτηση "Γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων: Επιχειρήσεις, Πολιτική, Κοινωνία," δίπλα στην απτόητη Larisa Miller. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και προς την κυρία Τζόζι Χριστοδούλου, Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, για τις σημαντικές και εποκοδομητικές της επισημάνσεις.

H σύντομη παρέμβαση της καταξιωμένης κύπριας επιχειρηματία, κας Ευγενία Ηροδότου, πρόσθεσε μια μοναδική οπτική στις συζητήσεις μας, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεισφορά της.

Το συμπόσιο μετέφερε κρίσιμα μηνύματα για την απαραίτητη και αναγκαία ενότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Έδωσε έμφαση στη σημασία της αξιοποίησης της συλλογικής σοφίας και της αμοιβαίας υποστήριξης για τον σχεδιασμό ενός μέλλοντος όπου οι γυναίκες θα έχουν κεντρικό ρόλο στο αφήγημα της προόδου.

Μπροστά στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως ο πόλεμος, η οικονομική αβεβαιότητα, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η συλλογική παρουσία γυναικών και ανδρών δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Ήρθε η ώρα για τις γυναίκες να αποκτήσουν θέσεις επιρροής στην πολιτική και την οικονομία, και να γίνουν πραγματικές πρωταγωνίστριες.

Μάθαμε για τη σημασία της εξισορρόπησης μεταξύ ανδρών και γυναικών τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο οικογενειακό πεδίο χωρίς τη θυσία της μητρότητας ή της θηλυκότητας μας. Το Συμπόσιο υπογράμμισε ότι η ενδυνάμωση δεν πρέπει να παραμένει μια έννοια αλλά πρέπει να καθιερωθεί ως χειροπιαστή πραγματικότητα.

Παρά τις προκλήσεις, μια είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια: οι γυναίκες θέλουν και μπορούν να ηγηθούν. Το Συμπόσιο επανέλαβε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί συλλογικές προσπάθειες, δέσμευση για μεταστροφή των νοοτροπιών και τη διαφώτηση των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Εκφράζω τις βαθιές μου ευχαριστίες προς στις αδελφές μας από την περιοχή της Μεσογείου περιοχή και πέρα από αυτή - την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, το Λίβανο, τη Μάλτα, την Εσθονία, το Νεπάλ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Μολδαβία, την Αυστρία, το Saint Kitts and Nevis, το Κογκό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διαφορετικές σας απόψεις εμπλούτισαν το συμπόσιο μας και ενίσχυσαν το παγκόσμιο δίκτυό μας.

Ακόμης, θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς μας που κατέστησαν αυτό το συμπόσιο πραγματικότητα. Η υποστήριξή σας είναι καθοριστική για την προώθηση της κοινής μας αποστολής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των Γυναικών και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Ειδικές ευχαριστίες στους Partners Connected Communications, Τράπεζα Κύπρου, Porsche, EnergyIntel Services Ltd, Bean Bar, The 1 to 1 Diet, ExxonMobil/Esso, Pafilia Property Developers, Aeon Payment Technologies, Nextius Capital, Kapodistrias Automotive Parts, Kapnos Airport Shuttle και Etam.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στους αφοσιωμένους εθελοντές της BPW Cyprus και στην ομάδα της Partners Connected Communications. Η σκληρή σας δουλειά και η αφοσίωσή σας ήταν καθοριστικοί παράγοντες για τη δημιουργία της εξαιρετικής εμπειρίας που μοιραστήκαμε όλοι μας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Και ας μην ξεχνάμε την παρουσιάστρια μας, κα Σάντρα Ντα Σίλβα. Η επιδέξια ενορχήσρτωσή της πρόσθεσε ένα επιπλέον τόνο έμπνευσης στη συλλογική μας εμπειρία.

Αγαπητοί και αγαπητές συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, σας ευχαριστώ ξανά που ήσασταν μέρος αυτού του μετασχηματικού γεγονότος. Περιμένω με ανυπομονησία την επανασύνδεση μας τον επόμενο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε το κοινό μας ταξίδι προς την πρόοδο και την ενδυνάμωση.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Τασία Γιάνναρα Γιαλλουρίδη