News Universal News/Blog/News module

Αριάνα Βασιλοπούλου

Δημιουργικό, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη με πτυχίο στον τομέα Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις και μεταπτυχιακό στη Διαδραστική και Δημιουργική Τεχνολογία κι αφού εργάστηκε σε στούντιο σχεδιασμού εμπειρίας, που στοχεύει στην ενδυνάμωση εμπορικών ονομάτων, επέστρεψε στην Κύπρο και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

 

Ο λόγος για την Αριάνα Βασιλοπούλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της G.A.P. Vassilopoulos Group, που με την εμπειρία της συνέβαλε στη δημιουργία και ανάπτυξη της καινοτόμας εφαρμογής Fetch.

 

Θεωρεί πως οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν ακόμη να αγωνίζονται για την ισότητα, ενώ πιστεύει πως μέσω της ΚΟΓΕΕ αλληλοστηρίζονται σε διάφορους τομείς, συνεργάζονται και καινοτομούν.

 

Ποιες είναι οι σπουδές σας και πώς αυτές συνδυάζονται με την επαγγελματική σας πορεία; Ποια καινοτομία εισάγει το Fetch για το οποίο είσαι υπεύθυνη;

Αποφοίτησα από το Marist College της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασα Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις και στη συνέχεια πήρα το μεταπτυχιακό μου στη Διαδραστική και Δημιουργική Τεχνολογία από το New York University.

 

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα στο AV&C στη Νέα Υόρκη, ένα στούντιο σχεδιασμού εμπειρίας, όπου συνεργάστηκα με μια ομάδα δημιουργών, με στόχο την ενδυνάμωση εμπορικών ονομάτων κορυφαίων προϊόντων. Παράλληλα, παρείχα τις υπηρεσίες μου σε αριθμό αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών όσον αφορά την ενσωμάτωση διαδραστικών τεχνολογιών σε έργα τους. Στη συνέχεια διετέλεσα παραγωγός της περιοδείας I AM LIVE του διάσημου Αμερικανού θαυματοποιού (illusionist), David Blaine.

 

Μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 2020 μέχρι και σήμερα, εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση G.A.P. Vassilopoulos Group ως Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Αξιοποιώντας τις γνώσεις μου από τις προηγούμενες εμπειρίες μου, συνέβαλα στη δημιουργία και στην ανάπτυξη της εφαρμογής Fetch. Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών απευθείας από το λιανικό εμπόριο,  με υπηρεσίες άμεσης παράδοσης σε όλη την Κύπρο.

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να εργάζεσαι σε έναν οικογενειακό όμιλο; Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής σχέσης και πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία;

Η συνεργασία με την οικογένειά μου δεν είναι δύσκολη, γιατί είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι περισσότερο. Το Fetch είναι κάτι που ξεκινήσαμε ως η επόμενη γενιά. Έτσι, η συνεργασία με τον αδερφό μου, Ανδρέα Βασιλόπουλο, και τις δύο ξαδέλφες μου, Στάλω και Ήβη Βασιλοπούλου, είχε ένα κοινό για όλους μας όραμα. Η πορεία του Fetch ήταν ένα πολύ συναρπαστικό ταξίδι για εμάς. Πρωτίστως, είμαστε μια οικογένεια και ξέρουμε πώς να διαχωρίζουμε τα δύο και να τα ισορροπούμε.

 

Ποια τα ενδιαφέροντά σας κατά τον ελεύθερο σας χρόνο;

Είμαι δημιουργικό άτομο και με το μεταπτυχιακό μου στη Διαδραστική και Δημιουργική Τεχνολογία είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με καινοτόμα και καλλιτεχνικά projects.                                     Κατά τον ελεύθερο μου χρόνο απασχολούμε με τα δικά μου projects μέσω των οποίων μπορώ να δημιουργήσω πιο ελεύθερα. Επίσης, δουλεύω ως φωτογράφος, κάτι που με γεμίζει ενέργεια. Ακόμα, μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να ασχολούμαι με τον σκύλο μου.

 

Οι γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες έχουν τη θέση που τους αρμόζει στην κυπριακή κοινωνία;

Θεωρώ πως οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αγωνίζονται για την ισότητα στο πλαίσιο της δικής τους κοινωνίας και πιστεύω ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και στην Κύπρο. Συνεχώς τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται, ωστόσο ορισμένες βιομηχανίες και εταιρείες αλλάζουν πολύ πιο αργά από άλλες.

 

Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε στην BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της, κατά την άποψή σας;

Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να υποστηρίζουν άλλες γυναίκες και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η BPW Κύπρου (ΚΟΓΕΕ) είναι μια μεγάλη κοινότητα που κάνει ακριβώς αυτό. Μέσω της BPW Κύπρου οι γυναίκες αλληλοστηρίζονται σε διάφορους τομείς, ενώ βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου μπορούν να μιλήσουν για τη δουλειά τους, να συζητήσουν νέες ιδέες και έννοιες, να καινοτομούν και το πιο σημαντικό να συνεργάζονται.