News Universal News/Blog/News module

Πετρούλα Ιωάννου

Αγάπη, μεράκι και φιλοξενία μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει στη μικρή καφετέρια «Για Πάντα Χειμώνας» στο χωριό Οδού, όπου πέρα από τον μυρωδάτο καφέ, θα βρει παραδοσιακό μέλι, βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή, παραδοσιακά γλυκά και άλλα κυπριακά προϊόντα.

Η ιδιοκτήτρια της καφετέριας, Πετρούλα Ιωάννου, μας μιλά για την απόφασή της να δημιουργήσει αυτή τη μικρή επιχείρηση, καθώς και για το πώς βιώνει τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή περιοχή Λάρνακας – Λεμεσού.

Τονίζει πως η αγάπη της για την περιοχή, της δίνει δύναμη να συνεχίσει και να κάνει φιλόδοξα σχέδια για ανάπτυξη της καφετέριας. Σημαντική θεωρεί την οικονομική στήριξη που έλαβε από την ΚΟΓΕΕ και την ευκαιρία που παρέχει για προβολή και δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις.

 

Πώς πήρατε την απόφαση να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα της εστίασης με δική σας καφετέρια;

Την απόφαση για τη δημιουργία της καφετέριάς μας την πήραμε μαζί με τον σύζυγό μου, βλέποντας την ανάγκη που υπήρχε στο χωριό για υπηρεσίες τέτοιες προς τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους.

 

Πόσο καιρό διατηρείτε την καφετέρια και ποια χαρακτηριστικά την κάνουν να ξεχωρίζει;

Αρχίσαμε να λειτουργούμε εδώ και πέντε μήνες σ’ ένα μικρό χώρο στο κέντρο του χωρίου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να πάρει τον καφέ του στο χέρι και να κάνει τον περίπατό του ή να καθίσει σε μας, δίπλα από τον ποταμό μέσα στα δέντρα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η αγάπη για τον χώρο μας και γι’ αυτό που κάνουμε. Πέρα από τον καφέ, κοντά μας ο επισκέπτης μπορεί να βρει το μέλι που παράγει η οικογένειάς μας στα «Μελισσοκομεία Χειμώνα», βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή και στα βουνά μας, τοπικά γλυκά και μαρμελάδες και διάφορα άλλα κυπριακά προϊόντα.

 

Πώς σας επηρέασε η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή σας;

Εκτός των υλικών ζημιών που προκάλεσε, η πυρκαγιά μας επηρέασε και οικονομικά, κυρίως γιατί ο κόσμος δεν επισκέπτεται την περιοχή μας όπως πριν.

 

Πώς αντιμετωπίσατε τις συνέπειες και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε; Υπήρξε οποιαδήποτε βοήθεια από οργανώσεις ή από το κράτος;

Οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι πολλές, γιατί μετά τον κορωνοϊό, η φωτιά ήταν πολύ ισχυρό χτύπημα για εμάς. Όμως, με πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και για τον τόπο μας, θα τα καταφέρουμε. Οικονομική βοήθεια είχαμε από την ΚΟΓΕΕ και την υπερευχαριστούμε, καθώς είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσουμε.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη μελλοντική πορεία της μικρής σας επιχείρησης;

Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτό τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο και ζεστό, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να έρχονται και τον χειμώνα να απολαμβάνουν τον μυρωδάτο μας καφέ και να διαθέτουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα δικής μας και τοπικής παραγωγής.

 

Ποια η σχέση σας με την ΚΟΓΕΕ και τι σας προσφέρει;

Μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας γνώρισα την ΚΟΓΕΕ. Η στήριξη τους είναι πολύ σημαντική μιας και έχουμε την ευκαιρία να προβληθούμε μέσα από τα μέσα που διαθέτουν, αλλά ταυτόχρονα να δικτυωθούμε και με άλλες επιχειρήσεις. Θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να απευθύνω και στον Σύνδεσμο Γυναικών που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και ειδικά την πρόεδρο Άννα Κοσμά για τη στήριξη της.