News Universal News/Blog/News module

Μαρία Τορναρίτη

Δημιουργικότητα και ομαδικότητα χαρακτηρίζουν απόλυτα τη Μαρία Τορναρίτη, Business Development Executive της Partners VMLY&R, η οποία μετά τις σπουδές της στο Λονδίνο και την εμπειρία της στην αλυσίδα Radisson Blu Edwardian, επέστρεψε στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.
Πάθος της τα ταξίδια, η τέχνη και το καλό φαγητό που εμπλουτίζουν τις γνώσεις για φυσικές ομορφιές, κουλτούρα και πολιτισμό, ενώ όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα άλλο μεγάλο της πάθος, τη φωτογραφία.
Καθώς δεν επιθυμεί να παραμένει απλός θεατής στα θέματα που την αφορούν, εντάχθηκε στην ΚΟΓΕΕ, ενδυναμώνοντας έτσι τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για ανατροπή των στερεοτύπων, καθώς, όπως επισημαίνει, οι γυναίκες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο και πώς συνδυάζεται με τις σημερινές σας επαγγελματικές δραστηριότητες;
Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό και να δουλεύω ομαδικά, μαζί με ενδιαφέροντα άτομα. Το πρώτο ουσιαστικό μου βήμα έγινε με την επιλογή του πτυχίου μου. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Εκεί είχα την ευκαιρία να ανοίξω περισσότερο τους ορίζοντές μου και μετά να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι από όλους τους τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης μου ταίριαζε περισσότερο το marketing. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επέλεξα μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο του Marketing Strategy and Innovation στο Cass Business School.
Αμέσως μετά το τέλος του μεταπτυχιακού μου, είχα την ευκαιρία να εργαστώ στο Λονδίνο και να εξασκήσω στην πράξη το marketing. Συγκεκριμένα, εργάστηκα στην αλυσίδα ξενοδοχείων Radisson Blu Edwardian.
Μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 2018, επιδίωξή μου ήταν να μπω στον κόσμο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Ο στόχος μου έγινε πραγματικότητα με την εργοδότησή μου στην εταιρεία Partners VMLY&R στο τμήμα Business Development και New Business. Ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας με δημιουργικότητα, φαντασία και σημαντικά αποτελέσματα.

Πέρα από τα θέματα καριέρας, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου;
Τα ταξίδια, η τέχνη και το καλό φαγητό! Το ταξίδι διευρύνει τη γνώση και δυναμώνει τις σχέσεις των ανθρώπων, αφού σου χαρίζει τη δυνατότητα να γνωρίσεις την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του κάθε τόπου. Η τέχνη χρωματίζει τη ζωή μας, μας γεμίζει με απίστευτα συναισθήματα και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε. Μέσα από το φαγητό, εκτός από τις υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές, μπορείς να γνωρίσεις και να αναγνωρίσεις διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής. Όλα τα πιο πάνω τα κουβαλώ πάντα μαζί μου, αφού ένα μεγάλο μου πάθος είναι η φωτογραφία.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες έχουν τη θέση που τους αρμόζει στην κυπριακή κοινωνία;
Εμείς οι γυναίκες έχουμε καλύψει ένα σημαντικό δρόμο μέχρι σήμερα, δεν έχουμε φτάσει όμως ακόμη στο τέρμα. Έγιναν θετικά βήματα μπροστά, πρέπει να γίνουν κι άλλα.
Είναι στο χέρι μας να τα διεκδικήσουμε. Άλλωστε, αν κάποιος δει τι συμβαίνει είτε στο εξωτερικό είτε εδώ στον τόπο μας, θα καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η γυναίκα φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει πολύ σύντομα να κερδίσουμε όσα μας αναλογούν: πλήρη ισότητα αντρών και γυναικών στη μισθοδοσία, στην εργασία, στην πολιτική και γενικότερα στην κοινωνία.

Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε στην BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της, κατά την άποψή σας;
Δεν θέλω να είμαι απλή θεατής σε θέματα που με αφορούν ως γυναίκα και ως επαγγελματία. Θέλω να συμμετέχω έμπρακτα στο να ενδυναμώσουμε τη φωνή μας, να ανατρέψουμε στερεότυπα και να σπάσουμε τη γυάλινη οροφή.
Η επιδίωξη είναι, με συλλογική εργασία και συνεργασία με τις άλλες γυναίκες στην BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ), να καταφέρνουμε να φέρνουμε στο προσκήνιο τις ανισότητες και να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας, κυρίως στον επαγγελματικό χώρο. Η επικοινωνία που είναι και το αντικείμενό μου μπορεί να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο.
Είμαι περήφανη γιατί η Partners VMLY&R έδωσε σ’ εμένα και στις υπόλοιπες γυναίκες της εταιρείας μας την ευκαιρία να συμμετάσχουμε και να ενισχύσουμε την Ομοσπονδία με μια συμβολική κίνηση μεγάλης αξίας. Εύχομαι και ελπίζω ότι κι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.