News Universal News/Blog/News module

4ο BPW Mediterranean Symposium

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο BPW Mediterranean Symposium 2021 που διοργάνωσε η BPW Cyprus και έχει πλέον καταστεί θεσμός.

Με τίτλο «Women: Drivers of a Resilient Tomorrow - Empowering, Transforming, Coming Together» το 4ο Μεσογειακό Συμπόσιο επικεντρώθηκε στη συνεργασία εντός των επιχειρήσεων, αλλά και στον σημαντικό ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη του μέλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι το συμπόσιο διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου. Το BPW Mediterranean Symposium αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις χώρες της Μεσογείου, εξού και η BPW Cyprus δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για τη δική της αυτή πρωτοβουλία.

Για ακόμα μια χρονιά το συμπόσιο προσέλκυσε εκπροσώπους της BPW από όλες τις χώρες της Μεσογείου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερα σημαντικές για τη διοργάνωση ήταν οι συμμετοχές της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου, της τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη, της Ιδρύτριας του Female Wave of Change, Ingun Bol-De Bock, της Προέδρου της Business and Professional Women International (BPW), Miami-Chapter, Larisa Miller, της CEO/President of Fearless Talent Development Inc., Francesca Burack, της Chair of Creative Women Platform in Lebanon, Aleen Zakka και της Ιδρύτριας και CEO των green stilettos, Xenya Cherny Scanlon.

Οι εργασίες του συμποσίου άρχισαν στις 19 Νοεμβρίου 2021 με panel discussion και θέμα «Different Generations – One Vision», στο οποίο συμμετείχαν οι Young BPW.

Κατά τη δεύτερη μέρα του συμποσίου απηύθυναν χαιρετισμούς οι:

  • Μαίρη Παπαδοπούλου, President BPW Cyprus
  • Anu Viks, Regional Coordinator BPW Europe
  • Catherine Bosshart, President of BPW International
  • Χριστόδουλος Αγκαστινιώτη, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ
  • Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πυρήνα του συμποσίου απετέλεσαν τα panel discussions με τίτλους «Reflecting on 2020: Lessons Learned», «Rewriting the Business Model of Tomorrow» και «Green Economy and Technology: The Key to Sustainability», μέσω των οποίων αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην περιοχή μας και παρουσιάστηκαν ιδέες, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα. Παράλληλα, οι προσκεκλημένες ομιλήτριες από διάφορα μέρη του κόσμου και διαφορετικές κουλτούρες εμπλούτισαν τη συζήτηση, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα καθοδήγησης και υποστήριξης, υπενθυμίζοντας ότι οι γυναίκες στις επιχειρήσεις δεν είναι μόνο μια υπολογίσιμη δύναμη, αλλά συχνά αποτελούν παράδειγμα ανθεκτικότητας.

Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν καινοτόμες ιδέες, στρατηγικές, γνώσεις και εργαλεία, τα οποία οδηγούν στο μετασχηματιστικό μέλλον. Έμφαση δόθηκε στις στρατηγικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην επιχειρηματική απόδοση των γυναικών σήμερα και στο πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ισχυρή ανάκαμψη.